Benarkah Madu Penawar Sebenar? Dalam kes COVID-19 ni, kita nak sekadar bertahan atau lawan?

Tahun 2002= Virus SARS-CoV1 berlaku. Sudah 18 tahun berlalu namun belum ada antivirus dan vaksin.

Kini 2020= Virus SARS-CoV 2 pula datang membawa penyakit COVID-19. Mampukah vaksin dibangunkan dalam 18 bulan?

Adakah sistem badan kita ini diciptakan lemah sehingga kita dikurung begini?

TIDAK! Manusia adalah sebaik-baik kejadian. Badan kita dilengkapi askar pembunuh virus terbaik dunia, iaitu ANTIBODI. Kerana itu vaksin sedang dicipta untuk rekrut askar ini..…namun usaha ini belum berjaya.

Adakah tiada usaha lain? kita hari ini seakan tidak berdaya, terkurung di alam nyata…. SEKSA!

Disini berlaku pertembungan besar dunia moden dan perubatan herba seperti madu. Sains moden meletakkan konsep UBAT/DADAH iaitu mesti SATU bahan aktif sahaja yang bertindak secara spesifik kepada penyakit atau keadaan tertentu. Contohnya penciptaan Antivirus.

Perubatan madu pula menggunakan konsep GABUNGAN bahan aktif yang menyelaraskan sistem badan dan badan itu sendiri yang akan menguruskan penyakit. Ia dipanggil PENAWAR. Gabungan ini di buat melalui WAHYU Allah kepada lebah dan sifat PENAWAR ini diiktiraf dalam Al-Quran untuk manusia yang mahu berfikir (Surah Al-Nahl Ayat 69)

Dalam bab antibodi, dunia moden hanya tertumpu untuk hasilkan virus lemah atau kaedah lain bagi merangsang antibodi dalam badan manusia. Perubatan madu pula menggunakan konsep memperkuatkan badan dan bertahan jika dijangkiti dan antibodi terhasil secara semulajadi.… namun ianya bukan pilihan saintis zaman ini.

Kalau dah macam tu kenapa dari dulu tiada usaha mengkaji madu dan guna di hospital?

Bukan tiada usaha, sumber madu yang tiada. Bayangkan 90% madu dalam pasaran hari ini adalah tiruan. Kalau ada yang asli pun, dari lebah yang diberi minum air gula dan TIDAK mencapai matlamat GABUNGAN BAHAN AKTIF tadi. Jadi sedikit sahaja KAJIAN KLINIKAL yang benar-benar berjaya. Bukan tiada saintis, bukan tiada geran penyelidikan, bukan tiada usaha kaji madu.… hanya kekurangan usaha menyelesaikan isu asas madu iaitu SUMBER yang berkualiti.

Kerana itu pihak BRAINEY telah berjuang sejak 9 tahun lalu membangunkan teknologi dan melatih komuniti yang mampu menghasilkan madu yang ASLI, BERSIH dan BERKUALITI.

Malahan, usaha ini pihak kami telah diiktiraf dalam SETEM Kebangsaan dengan Sampul Surat peringatan khas:

Makanya, sumber madu kelulut yang berkualiti kini meningkat di Malaysia. Sebagai contoh, antara ciri utama di ladang kami dan penternak lain di Malaysia adalah seperti berikut:

(Dapatkan produk diatas di link ini: https://brainey.my/shop )

Tapi, adakah kajian madu kelulut pada COVID-19?

Seperti penjelasan dia atas, kajian Madu Kelulut tertumpu untuk menyelaraskan sistem badan dan boleh digunakan sebagai PENAWAR untuk melengkapkan sistem badan yang dah dicipta dengan baik. Antara kajian yang telah dibuat adalah Kesan Anti-Inflamatori yang akan mengurangkan keparahan semasa dijangkiti penyakit. Huraiannya seperti dibawah:

Habis tu, bagaimana dose atau berapa banyak madu perlu di makan??

Sila follow link ini untuk saranan dos:  https://brainey.my/shop hanya berkesan sebelum jangkitan. Di hospital, sila ikut saranan petugas perubatan.

Kita adalah makhluk terbaik yang diciptakan. Jangan biarkan kita hanya menunggu tanpa bersedia melawan. Patuhi arahan kerajaan STAYATHOME!… tapi penuhi juga tuntutan badan. Alam semulajadi sedang mengajarkan kepada kita bahawa kita berada dalam sistem mereka, bukan mereka berada dalam sistem kita!

Perkuatkan badan kita. Madu untuk semua! dapatkan di https://brainey.my/shop